Tentoonstellingen in de inkomhal van FOD

Al snel na de intrek in het nieuwe Eurostation II gebouw aan het Zuidstation in Brussel besloot de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zijn inkomhal open te stellen voor diverse artistieke expressies. De organisatie zoekt zo een betere aansluiting bij het wijkleven en wil beeldend kunstenaars die actief zijn in België een forum bieden en hen ondersteunen in hun loopbaan.

Lopende Tentoonstelling

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert van 27 maart 2024 tot 27 juni 2024 de expo “I think I'll buy the flowers myself” van Thomas Dielman.

This video is hosted by a third service. You must consent to the cookie of this source to display the video.

Oproep kandidaatstelling

De FOD roept geïnteresseerde kunstenaars warm op zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke tentoonstelling van 2 tot 3 maanden. De 400 m2 grote inkomhal biedt een ideaal forum om in contact te treden met het grote publiek. Bovendien ondersteunt de FOD de tentoonstellingen promotioneel en gaan mogelijke inkomsten uit verkoop van werken voor de volle 100% naar de kunstenaars. Het staat hen dus vrij werken tijdens de tentoonstelling te verkopen maar de FOD intervenieert op geen enkele manier in de transacties.

Ondersteuning

De FOD creëert voor iedere tentoonstelling flyers, affiches, online communicatie en video’s. Ook voorziet de organisatie in materiaal om de tentoonstelling op te bouwen (ladders, stelling, ophangsysteem).

Projectdossier

Om zich kandidaat te stellen voor een tentoonstelling vraagt de FOD geïnteresseerde kunstenaars een projectdossier samen te stellen en via e-mail te verzenden naar evenementen@werk.belgie.be.

Gelieve voor het opstellen van het dossier gebruik te maken van de template (DOCX, 45.83 kB).

De foto’s en afmetingen van de inkomhal (PDF, 2.66 MB) kan u ook raadplegen.

Selectiecomité

Een selectiecomité zal de voorstellen beoordelen op basis van de ontvangen projectdossiers. Deze kunnen uitgaan van individuele kunstenaars, studenten of organisaties waarbij groepstentoonstellingen ook mogelijk zijn.

Vorige tentoonstellingen

Bekijk enkele beelden en video’s van voorgaande tentoonstellingen op de pagina Vorige tentoonstellingen.

Contact

Voor meer informatie over de tentoonstellingen bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, gelieve te mailen naar evenementen@werk.belgie.be.